Adventu se u našoj školi posvećuje posebna pažnja. Znamo da je lakše prebroditi sve školske obveze koje nas dočekaju pred kraj polugodišta ako smo u ugodnom i lijepo okićenom božićnom ozračju. Učenicima je ugodnije i toplije oko srca. Božić dolazi… A nastavnici? Imaju li oni vremena za predah?

Ove godine naše nastavnike iznanadila je jedna neočekivana božićna čestitka. Bivši učenici nas olako ne zaboravljaju. Rado nam dolaze u posjet, s nostalgijom se sjećaju školskih dana…. No, ovako
lijepi znak pažnje zaista nismo očekivali.
Nakon što su nagradili najuspješnije studente koji su se istakli vrhunskim rezultatima tijekom studija na Prirodoslovno–matematičkom fakultetu u Splitu kao i one koji su se istakli u posebnim izvannastavnim aktivnostima korisnima za širu zajednicu, profesori PMF-a postavili su svojim studentima jedostavno pitanje: ,,Tko je nastavnik koji Vas je usmjerio put PMF-a, tko je nastavnik koji je u Vama probudio ljubav i strast prema prirodnim znanostima?” Studenti su posebno istakli rad naše ravnateljice Deane Bokšić, ali i rad čak 11 naših nastavnika. Jedanaest veličanstvenih su redom: Ines Alujević, Marin Čalo, Jurica Ćudina, Nela Dželalija, Marina Luetić, Ivana Milanović, Mia Milun, Tamara Pavlović, Anastazija Pažanin, Snježana Serdar i Mladen Zovko. Svatko od njih dobio je individualiziranu čestitku s inspirativnim i poticajnim riječima svojih bivših učenika. Potrebno je veliko srce da bi se pomoglo oblikovati mlade umove i buduće velike ljude jer podučavanje je profesija koja stvara sve ostale profesije.


Ovim malim, ali velikim znakom pažnje Prirodoslovno –matematički fakultet u Splitu zahvalio nam je na načinu na koji radimo svoj posao te nas je podsjetio koliko je važna uloga srednjoškolskih nastavnika na putu profesionalnog rasta i sazrijevanja mladih ljudi. Divan je osjećaj kada su trud, entuzijazam i neizmjerna ljubav prema radu prepoznati. Hvala vam za još jači poticaj i vjetar koji nam dajete u naša leđa.


Podučavajmo na način na koji bismo željeli da i nas podučavaju. Da, zaista se isplati. Božić dolazi….

Ostale objave